Amenajare exterioara – Terasa-casa

Cand ne concentram pe designul unei terase plecam de la patru cuvinte esentiale: armonie, forma, culoare si rezistenta.

Situatie existenta: Curtea in care este construita terasa este realizata pe 3 nivele. Primul nivel este reprezentat de o zona verde, iarba si tuia cu alee de caramida care continua si pe restul nivelelor. Al doilea nivel, cel in care se doreste asezarea terasei, este placat cu piatra naturala de rau. Al treilea nivel este reprezentat de continuarea zonei verzi si tuia spre zona din spate a casei. Gardul de imprejmuire este placat cu piatra naturala. Delimitarea dintre primele doua nivele este realizata  de un zid de caramida de dimensiuni reduse care prin ajutorul placarii cu lemn Massaranduba devine banca. Intre al doilea si al treilea nivel, delimitarea se face prin intermediul unei jardiniere de caramida.

Proiectare-design: Terasa se realizeaza in stransa legatura cu aspectul curtii, pe nivele, realizand astfel o unitate si o buna integrare in spatiu. Terasa are si ea doua nivele, usor definite, impartindu-se astfel in doua zone cu utilitate diferita. Prima zona este reprezentata de un loc de luat masa si o zona de pult cu spatii de depozitare, frigider, chiuveta. Pavajul este pastrat din situatia existenta, piatra naturala. In concordanta cu aceasta, pentru a pastra eleganta materialelor naturale, pultul este realizat din caramida si granit, usile, masa, scaunele sunt realizate din lemn de brad special realizat-texturat. A doua zona are influentele unui salon englezesc, zona de ceai, cafeaua de dimineata, sau un pahar de vin, dotata astfel cu o canapea, fotolii, masa. Pavajul este din lemn de Massaranduba.

Pentru a permite invadarea spatiului de lumina, terasa este prevazuta, in ambele capete cu panouri detasabile – panza-doc. Acoperisul este realizat dintr-un material special, cu textura de lemn, rezistent la apa, iar in unele zone este prezenta sticla cu rol de a crea efecte deosebite de lumina.

Randari proiect:

randare1-fatarandare2-fatarandare3-zona1randare4-spaterandare5-spaterandare6-lateralrandare7-zona2randare8-zona2

Amenajare exterioara – implementare proiect:


Elemente detaliu :


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>